MYGG
Les mer om overførbare sykdommer her...
 
Det finnes 36 stikkmyggarter i Norge. Fra våren av er myggen klar til å suge blod. Og det er hunnen som er den blodtørstige. Den sager en åpning gjennom huden , og stikker den sugende delen av brodden inn i blodåren.
 

Hva er et myggstikk?

Hva er et myggstikk ? Et myggstikk er en allergisk reaksjon på stoffer i myggens spytt. Stoffene hindrer at blodet koagulerer når myggen suger opp blodet gjennom den tynne snabelen. Den kraftigste reaksjonen på stikk får du i begynnelsen av sesongen – motstandskraften vår blir bedre i takt med at vi får flere stikk.
 

Myter om mygg

Myter om mygg. Det er en myte at myggen tiltrekkes av såkaldt ”søtt blod ”. Det er et faktum at noen
mennesker har bedre ”myggtekke” enn andre, men det er ikke blodtypen som gjør at de tiltrekker seg flere mygg. Sannsynligvis skyldes dette visse luktestoffer som myggen søker, men forskerne har ennå ikke klart å finne ut hvilke det dreier seg om. Stikkmyggene orienterer seg både ved hjelp av syn og luktesans. Myggen leter opp byttedyr ved hjelp av følehornene sine.I tillegg oppfatter de varmeutstråling fra huden og vanndamp fra pusten. Karbondioksyd fra pusten får myggen til å fly søkende omkring, mens andre lukter fra huden bl.a. melkesyre , virker tiltrekkende. Vanndamp , svette, CO2, og melkesyre tiltrekker myggen, og det gjør den mer plagsom ved fysiske anstrengelser enn når du er i ro.
 

Skogsmygg

Skogsmygg er en av de mest vanlige og plagsomme av denne typen mygg.Den trives i stille og fuktig vær. En annen type finnes langs våre store vassdrag. Og hvis vårflommen har vært kraftigere enn vanlig, kan de opptre i store mengder. Denne myggen stikker om dagen og i solskinn.Vi har to typer Fjellmygg, en av dem tåler (dessverre ) vind. To-tre typer Engmygg lever – som navnet sier- på enger. Et byfenomen er den såkaldte T-banemyggen, eller liten husmygg. Myggen utvikles i vanndammer i tunneler eller kloakktunneler , og er en genetisk variant av fuglemyggen. Til forskjell fra denne stikker T-banemyggen mennesker. Særlig nedover i Europa kan denne bli svært plagsom. Knott. De er knøttsmå, mange, hissige og overfaller deg i solnedgangen , mellom klokken 17 og 22 om kvelden. Det riktige navnet er Sviknott , og de liker seg best i fuktig stille vær. Både hannen og hunnen er blodsugere. Favorittstedene er hodet(håret) , nakken og armene.
  
Besøk oss: MyggStopp Nordic AS, Lundehaugvegen 12, 5357 Fjell       Send oss en mail: tom@myggmiddel.no       Telefon: 91 76 44 92
Copyright: MyggStopp Nordic AS - Alle rettigheter
Csm: Getynet - Webdesign og programmering: Dcode